Zwart sanitair in de badkamer

Zwart sanitair wordt steeds populairder. Het is al veel in keukens te zien, maar het staat ook erg mooi in de badkamer. Zwart sanitair begint het standaard chroom en RVS te vervangen en dat is niet raar, want zwart sanitair staat prachtig in elke badkamer.


Als je zwart in je badkamer wilt kan je dit natuurlijk doen door zwarte tegels te plaatsen. Maar je kunt zwart ook subtieler in je badkamer aanbrengen door te kiezen voor zwart sanitair. Zo kan je kiezen voor een zwarte kraan of juist een zwarte wasbak. Dit zal prachtig staan met een zwarte inloopdouche met zwarte douchekraan en kop. Een zwarte toiletpot, wc-rolhouder en wc-borstel behoren ook tot de opties. Als laatste zijn er ook zwarte badkuipen en badkamer accessoires die je in het zwart kunt verkrijgen.


Wat is er allemaal in het zwart verkrijgbaar?

Zwart sanitair is verkrijgbaar is mat en glans. Wanneer je zwart sanitair in je badkamer wilt hebben kan je het beste voor één van de twee kiezen, zodat het samen een mooi geheel vormt. Kies niet voor maar één ding zoals de wasbak, maar kies voor meerdere zwarte producten zoals een zwarte wc en douchecabine. Zo kan het een mooi geheel vormen en ziet het er extra stijlvol uit.Een badkamer met zwart sanitair kan een extra chique uitstraling krijgen door het te combineren met marmer. Wil je liever een stoere of landelijke uitstraling, dan is zwart sanitair een goede combinatie met hout. Maar je kan het ook met een kleur of materiaal naar keuze combineren. De mogelijkheden met zwart sanitair zijn eindeloos.Zwart sanitair schoonmaken

Op zwart sanitair zul je niet snel vlekken zien, maar kalkaanslag is wel erg duidelijk zichtbaar. Om je badkamer mooi te houden is het dus belangrijk om je zwarte sanitair regelmatig schoon te maken. Maar dit moet je op een andere manier doen dan bij sanitair dat is gemaakt van chroom. Het is belangrijk dat je gebruik maakt van een milde reiniger, omdat agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor schade kan toebrengen aan het sanitair. Een goed middel om te gebruiken is groene zeep. Hierna moet je het sanitair wel goed afspoelen en om het langer kalkvrij te houden dien je het daarna goed af te drogen.

Gebruik geen microvezeldoekjes bij het schoonmaken van zwart sanitair met een poedercoating, want de haakjes van deze doekjes kunnen krassen achterlaten. Ook schuursponsjes en schuurmiddel moet je uit de buurt houden. Gebruik een normale handdoek voor het schoonmaken.