Goud sanitair, de trend van 2022

Goud sanitair is bezig met het maken van een comeback en steeds vaker zien we het terug in het interieur. Sommige mensen beschouwen het als kitsch, maar wanneer je het met mate in je badkamer of keuken aanbrengt, kan het zorgen voor een luxe en unieke uitstraling. Denk hierbij aan gouden kranen, douchekoppen en gouden accessoires. Een groot voordeel van goud sanitair is dat het eigenlijk met alles goed te combineren valt. Ben je benieuwd hoe je jouw badkamer, keuken of toilet een unieke uitstraling kunt meegeven? Lees dan snel verder, want in dit artikel hebben we enkele voorbeelden op een rij gezet en leggen we uit hoe je het beste goud sanitair kunt onderhouden.

Goud sanitair in de badkamer
Vroeger was een badkamer enkel bedoeld om jezelf te wassen en te verzorgen en daardoor zijn oudere badkamers vaak redelijk saai. Tegenwoordig is dit allang niet meer het geval. Een badkamer is ook een plek waar je heerlijk tot rust kunt komen. Dit wordt meestal gekoppeld aan de kleuren wit en zwart, maar ook de kleur goud kan hieraan bijdragen. Zo kun je kiezen voor een gouden badkraan, douchekraan, wastafelkraan of andere gouden accessoires om je badkamer een luxueuze uitstraling te geven. We gaven het hierboven al aan, maar een groot voordeel van goud sanitair is dat het goed te combineren is met andere kleuren.


Goud met zwart of wit
Een witte badkamer zorgt voor ruimtelijkheid en wanneer je dit combineert met gouden details, geef je de de ruimte nét even wat extra pit mee. Om de kleur wit als basis te nemen van je badkamer kun je eigenlijk nooit fout gaan.

Wil je jouw badkamer een stijlvol en stoer karakter meegeven? Dan is een zwarte badkamer met gouden details waarschijnlijk iets meer voor jou. Dit kun je doen door bijvoorbeeld zwarte kastjes of de muren te betegelen met zwarte tegels en dit af te werken met een gouden kraan, goudkleurige toiletrolhouders, gouden zeeppompjes etc.

Goud sanitair in de keuken
Wie denkt dat goud alleen goed past in de badkamer of het toilet heeft het mis. Ook zie je steeds vaker gouden details in de keuken. We leggen de nadruk op details, want teveel goud sanitair in de keuken is een beetje teveel van het goede. Voor wie wel eens klusprogramma’s als RTL Woonmagazine kijkt, is het vast wel eens opgevallen dat een gouden keukenkraan, lampjes of zeepdispensers de keuken een luxe en mooi uitstraling meegeven.

Gouden kranen schoon houden
De meeste gouden kranen zijn gemaakt van messing. Dit materiaal is niet bestendig tegen agressieve zuren, dus let hier goed op bij het schoonmaken. Wij raden aan om zachte schoonmaakmiddelen voor je gouden kraan te gebruiken. Verder adviseren we om dagelijks met een microvezeldoek de kranen schoon te maken. Doe dit met water en een klein beetje reinigingsmiddel. Breng het reinigingsmiddel niet direct op de kraan toe, maar doe dit eerst op het microvezeldoekje. Spoel de kraan daarna af met water en maak de kraan goed droog. Als laatst willen we je er nog op attenderen dat shampoo en andere verzorgingsmiddelen voor aanslag kunnen zorgen op je gouden kraan, dus spoel de kraan na het douchen goed af. Een gouden kraan vraagt dus wel de nodige onderhoud, maar als je het ons vraagt is dat het zeker waard.

Ga jij voor goud?
Je hebt hierboven kunnen lezen dat goud sanitair zowel gezelligheid aan je badkamer kan meegeven, maar daarnaast ook kan zorgen voor een elegant en stijlvol design. Ben je overtuigd en benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Bekijk ons assortiment gouden kranen, gouden spiegels en ander goud sanitair.